Home made Granola - Perfectly HealthyPerfectly Healthy

Blog berichten

Home made Granola

Home made Granola

Te makkelijk om niet te maken en te lekker om te laten staan;)

Home Made Granola

?Benodigdheden

➡️1 1/2 kopje havermout
➡️1 kopje gemalen kokos
➡️1 eetlepel chiazaad
➡️1 eetlepel lijnzaad
➡️1 eetlepel gojibessen
➡️3 eetlepels kokosolie
➡️5 Majdoul dadels (ontpit en in stukjes gesneden)
➡️5 gedroogde perziken (in stukjes gesneden)

?Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden.
Mix alle ingrediënten samen in een kom. Smelt de kokosolie in een steelpannetje en meng het door het havermout mengsel. Verdeel alles over een bakplaat.
Zet voor 20 minuten in de oven. Roer na tien minuten alles nog eens goed door elkaar. Hou in de gaten dat het niet aanbrand. Haal de bakplaat uit de oven en laat alles goed afkoelen. Tijdens het afkoelen regelmatig de granola even goed omroeren met een houten lepel. Bewaar in een afgesloten pot.
Granola is erg lekker door je yoghurt. Voeg nog wat extra fruit toe en een heerlijk ontbijt of lunch gegarandeerd.

Eet smakelijk

?Tip
Voeg eventueel 2 eetlepels honing toe of vervang de honing voor de dadels.
Je kunt eindeloos variëren. Voeg bijv. noten en zaden toe. Wat je niet lekker vind vervang je voor wat anders. Lust je geen dadels voeg dan krenten of rijzelen toe.