Een nieuwe relatie, een nieuw gewicht? - Perfectly HealthyPerfectly Healthy

Blog berichten

Een nieuwe relatie, een nieuw gewicht?

Een nieuwe relatie, een nieuw gewicht?

PicsArt-2

Een nieuwe relatie, een nieuw gewicht?

 

Vlinders in je buik

Een nieuwe relatie is heerlijk. Vlinders in je buik, samen wakker worden, samen leuke dingen doen. Het nadeel is, dat de weegschaal er vaak wat zwaarder aan tilt! Zo aan het begin denk je toch echt; gezellig samen ontbijten, samen lunchen, uit eten, een wijntje en, ach…. het is zo gezellig: doe mij nog maar een wijntje. En als het dan toch zo gezellig is, komt altijd de vraag: “zullen we er nog wat lekkers bij doen?”.

 

De naakte waarheid

De weegschaal neemt me dan zo in de maling. Iedere keer als ik me weeg, blijft hij op dezelfde cijfers staan. En opeens, op een ochtend (ja, dat doen we allemaal en het liefst ook nog zonder kleren, want dan weeg je het minst), sta ik op de weegschaal. Dezelfde weegschaal als altijd, maar dit keer slaat hij zomaar een paar cijfers over. Grrrr. Ik denk eerst: “Oké.” Maar later: “Shoot, het was ook te mooi om waar te zijn na al het eten en drinken van de laatste tijd.” Daarna wordt alles ineens anders en is zelfs de spiegel echt niet aardig meer voor me.

 

Gezelligheid en wijn

Ik weet wat gezond eten is en let daar ook bewust op. Alles wat ik maak en koop zijn pure producten en gezonde maaltijden. Maar waarom moet gezelligheid toch altijd met een wijntje en eten, eten en nog eens eten zijn. De avonden waren voor mij nooit een probleem. Ik vermaakte me prima met een kopje thee en een handje noten om vervolgens fit op te staan en te gaan sporten. En er was niemand die ‘s morgens tegen me aan kroop, niemand waarvoor ik de wekker nog een paar keer te vaak liet snoozen.

 

Principes en grenzen

Mijn werk is mijn passie: ik heb het er druk mee en maak lange dagen.  Het is een wonder dat mijn vriendje na de eerste date niet keihard de andere kant op rende. Op ons eerste date was ik een uur te laat om vervolgens in de auto met mijn laptop opschoot en telefoon aan mijn oor te gaan zitten werken. Geen tijd om voor hem te koken en ik liet me daarom lekker mee uit eten nemen. Duidelijk gaf ik aan geen tijd te hebben voor een relatie, zoals alleen vrouwen dat kunnen. Maar. Boem. Auw. Daar gaan al mijn principes! En ja: nu zit ik dan toch in een relatie, met de nodige extra kilo’s als gevolg.  Samen hebben we het gezellig en tot in de late uurtjes kletsen, daar hoort toch ook wat lekkers bij.  Maar wijn, jongens echt: voor je het weet is die fles leeg! En weet je wat nog het meest frustrerend is? De weegschaal slaat bij hem geen cijfertje over. Hij is helemaal niets aangekomen. Grrrr.

 

De liefde van de man..

Maar waarom wil ik me toch van mijn beste kant laten zien, me uitsloven, mijn nieuwe partner al mijn kookkunsten in korte tijd laten zien? Hoewel, eerlijk is eerlijk, de liefde gaat echt door de maag bij mannen! Nu heb ik op het internet gelezen dat je bij een nieuwe relatie gemiddeld acht kilo aankomt. No way, not me!  Ik ga weer op de rem. Ben er helemaal klaar mee. Ik ga nee zeggen. Nee schat, ik neem even geen wijn vanavond. Nee schat, ik neem een shake als ontbijt. Nee schat, vanavond een lekker kopje thee. Nee schat, ik zit vol en wil niets lekkers meer. Nee, nee en nog eens nee!

 

Slobsokken

Of onze relatie nog gezellig blijft? Geen idee. Oké, we weten dat je met een wijntje  (of twee of drie) meestal erg  gezellig wordt. Je denkt dat je grappiger bent en je voelt je zelfverzekerder. Maar ik wil toch echt geloven dat ik ook leuk ben zonder een wijntje op en wanneer ik op de bank zit met een trainingsbroek en slobsokken aan.

 

Heel veel nee

Ik ben dus net weer begonnen met nee te zeggen en mijn bed uit te gaan om te sporten, en dan gaan we een weekendje weg naar Lissabon. Ik ga daar toch nog maar even gezellig doen!  Maar eenmaal terug ben ik Ilham die heel veel nee gaat zeggen ( mijn detox-pakket ligt al klaar en hij moet ook meedoen!).  Ilham die meer gaat sporten, de wijn vervangt door thee en in een trainingsbroek en slobsokken op de bank ploft. Zonder make-up en mijn haar in een staart. Dus mocht ik binnenkort weer vrijgezel zijn, dan weten jullie waarom…. Nog even voor alle duidelijkheid (vooral voor mijn partner die dit ook leest): Ik ben super gelukkig met je en ik hou van je!

 

Be someone that makes you happy!

 

Ilham

Perfectly Healthy